Mittuniversitetet, Institutionen för elektronikkonstruktion

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier

Institutionen för elektronikkonstruktion har verksamhet på Campus Sundsvall. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: elektronik, elektroteknik och ljudproduktion. Institutionens forskning utförs inom ramen för forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc).

Forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc) söker en postdoktor inom projektet MiLo – Miljön i kontrolloopen. Forskningsarbete kommer att genomföras tillsammans med industriella partners i ett större projekt som integrerar teknologiutmaningar inom miljömätningar för följande tillämpningsområden: Flygplatser, Fiberbankar, Industrier och Skidanläggningar.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder en position som postdoktor inom forskargruppen strålningssensorsystem i forskningscentret STC. Forskningen är en del av det internationella Medipix-samarbetet vid CERN, vilket ger tillgång till unik utrustning inom området energi­upplöst röntgenavbildning. I forskningsinfrastrukturen ingår ett röntgen­laboratorium utrustat med mikrofokusröntgenkälla och energiupplösande bildsensorer och ett renrumslaboratorium med möjlighet att utveckla strålningssensorer.

MiLo-projektet inkluderar utmaningen att utveckla mät- och analystekniker för tungmetaller i marin miljö, och dessutom utveckling av avbildande XRF/CT-teknik för att studera materialsammansättning. Forskningsfokus som postdoktor kommer att vara utveckling av detektorer, system och tillämpningar för röntgenspektroskopi och spektroskopisk röntgenavbildning. Handledning av doktorander och masterstudenter inom samma forskningsområde är också en del av en postdoktors arbetsuppgifter.

Behörighet och bedömningsgrunder
För postdoktortjänsten krävs avlagd doktorsexamen inom något av ämnena elektronik, elektroteknik eller fysik med inriktning mot strålningsbaserad mätteknik. Erfarenhet av miljömätteknik, röntgenspektroskopi eller utveckling av halvledar­detektorer är meriterande. Doktorsexamen måste ha erhållits högst tre år före ansökningstidens utgång. Sjukfrånvaro och/eller föräldraledighet kan dras från treårsperioden.

Aktivt deltagande och samarbete inom forskargruppen är nödvändigt. Det är därför viktigt att du är en ansvarsfull person med holistiskt synsätt, att du kan kommunicera obehindrat både muntligt och skriftlig på engelska och att du är strukturerad i ditt arbetssätt.

Anställning: Visstidsanställning 1 år, 100%.

Anställningsort: Sundsvall

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Lön: Individuell lönesättning.

För mer information om tjänsten: Projektledare Börje Norlin, Borje.Norlin@miun.se, tfn: 010-1428594 eller prefekt Claes Mattson, Claes.Mattsson@miun.se,
tfn 010-1428498

Ansökan ska innehålla följande:

  • En motiverad text där skälen för att ansöka, kvalifikationer i förhållande till tjänsten, och avsikter och visioner för tjänsten anges.
  • En aktuell meritförteckning.
  • Kopior av relevanta examensbevis (MSc och PhD).
  • Doktorsavhandling eller länk till avhandlingen
  • Vetenskapliga meriter. En fullständig lista över publikationer skall bifogas med angivande av de verk som sökanden önskar åberopa. Du kan bifoga upp till 5 publikationer.
  • Referenser/rekommendationer.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2019-08-15.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2019/1173
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Lars P Nilsson SACO, 010-142 88 32
Publicerat 2019-06-12
Sista ansökningsdag 2019-08-15

Tillbaka till lediga jobb